7 Kas 2008

HAVUÇ SALATASI

Image Hosted by ImageShack.us

Evet fotoğraf makinası olmayınca bir süre bu tür resimlerle idare ediceğim.Kusura bakmayın lütfen.En kısa zaman da daha iyi resimlerle sunmak dileğiyle.Ama resimlerin kötü olması yemeğin lezzetini asla etkilemiyor:))

MALZEMELER:

  • 3- 4 Adet iri havuç
  • 1 Kase yoğurt
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 4-5 Diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz

YAPILIŞI:

Havuçlarımızı güzelce yıkayıp dış kabuklarını kazıyoruz.Rendeleyip geniş bir tavaya yağımızı koyup havuçlarımızıda ilave edip havuçlarımızı güzelce soteliyoruz.Havuçlar yumuşayınca ocaktan alıp soğuması için geniş bir servis tabağına alıp bekletiyoruz.O arada sarmısaklarımızı soyup eziyoruz.Yoğur da katıp karıştırıyoruz.Soğuyan havuçlarımızın üzerine döküyoruz. üzerine 1 yemek kaşığı yağı pul biberle birlikte kızartıp gezdiriyoruz.İri kıyılmış cevizle servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.....

ÇİĞKÖFTE

Photobucket

Çiğköfte partisine ne dersiniz:))Akşam, oğlum anne çiğköfte partisi yapalım dedi ne demekse:))eee parti demek benim güç gösterisi yapmam demek:))Konu çiğköfteyse..Genel de eşime düşer bu görev ama bu kez ben yapmak istedim..Ama varya duymasın çok daha güzel oldu:))İnanın zor değilmiş hiç yorulmadım yoğururken tekniği bilmek gerek şimdi size tekniğinden söz edicem:)

Ben yaptığım ölçüleri vericem.Yeterli oluyor yani 8 kişiyi rahatlıkla doyurur:)) ***ÇİGKÖFTE**

MALZEMELER:

  • 3 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • 300-350 gram çiğköftelik kıyma kasabınıza iki kez çektirin
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası İsteğe bağlı
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet taze soğan
  • Yeterince kıvırcık

YAPILIŞI: Bulgurumuzu genişce bir kaba koyalım.Rahat yoğurabileceğimiz bir kap olsun.Çiğköfte için aslında özel leğenler var. Salçalarımızı ince ince doğranmış kuru soğanı baharatları ve yeterli miktarda tuzumuzu ilave edelim bulgurumuza.İkiye böldüğümüz domateslerimizle güzelce yoğuralım.Kabuklarını soyup ezdiğimiz sarmısakları ilave edelim.Yorulduysak eğer sonlara doğru elimizi hafif ıslatabiliriz.Yumuşayınca etimizi ilave edip yoğurmaya devam edelim.İyice özleşsin.İnce ince doğradığımız soğan ve maydanozumuzu ekleyelim.Güzelce yoğurup elimizde şekil verelim..Kıvırcıkla veya lavaş ekmeğiyle servis edelim.AFİYET OLSUN....

Photobucket

KALPLİ YAŞ PASTA

Photobucket

Bu pastamız elimizdekileri değerlendirme pastası.Görnümü kalp şeklinde bir yaş pasta tadı şahane artan meyve salatası ve cremoleyle yaptım..çocuklar bayıldı.Mutfakta hiç bir şeyi ziyan etmememiz gerekiyor..İsraf günah baktım dolapta salatam duruyor bir kasede cremole artmış.Ne yapiyim diye düşündüm iyisimi pasta yapiyim dedim..Zaten bu tür pastalar dolapta bir gün kalınca çok daha lezzetli oluyor..Pandispanyam kalıbımdan dolayı pek iyi pişmedi..Photobucket

**KALPLİ YAŞ PASTA** PANDİSPANYA İÇİN:

  • 3 yumurta
  • 3 fincan un
  • 1 yemek kaşığı yağ sıvı
  • 3 fincan pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 fincan mısır nışastası
  • 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı şeker

İÇİ VE ÜZERİ İÇİN:

  • Dilediğiniz meyve ve krem şanti
  • Çikolata sosu yada cremole kakaolu

YAPILIŞI: Şeker ve yumurtalarımızı çırpalım..Sırasıyla diğer malzemelerimizi katalım..Yağlanmış dilediğimiz kalıba dökelim..Önceden ısıtılmış fırına verelim..Kürdan kontrolüyle pişip pişmediğine bakalım..Kremalarımızı üzerinde yazıldığı gibi hazırlayalım..kekimiz soğuyunca iple yada uzun bir bıçakla ikiye bölelim Sütle ıslatalım iki katınıda.Arasına krema ve meyvelerimizi koyalım..Diğer katı üzerine kapatalım..Üzerini kremayla sıvayalım..İstediğimiz gibi süsleyelim...AFİYET OLSUN....

TAVUK ŞİNİTZEL

Photobucket

Evet galeta unu yapımından sonra sıra geldi galeta unuyla neler yapabileceğimize..Bu birincisi..Çocuklar genelde çok sever şinitzel yemeyi ne yalan söyliyim bende severim:)Çok ta güzel yaparım ayıptır söylemesi:))Ayıpsa söyleme diyebilirsiniz ama söyledim artık...Nasıl yaptığımıza sıra geldii...Malzeme listesini en azyapabileceğiniz şekilde yazıcam siz istediğiniz şekilde çoğaltabilirsiniz..Şöyle düşünürsek Tavuk göğsünden 5 parça çıkıyor..5 parçadan veriyorum listeyi..

Photobucket ****ŞİNİTZEL****

MALZEMELER:

  • 5 parça şinitzel olarak dilimlenmiş tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz ve dilediğiniz baharatlar
  • 1,5 su bardağı mısırözü yağı

YAPILIŞI: Şinitzelimizi tuzlayalım arkalı önlü..Dilediğimiz baratlarla tatlandıralım..Yumurtalarımızı bir kaba kırıp çırpalım..Unumuzu bir kaba koyalım..Galeta unumuzu da aynı şekilde hafif yayvan bir kaba alalım..Yağımızı kızartma tenceremize koyup kızdıralım..Şinitzelimizi önce una sonra yumnurtaya daha sonra galete ununa bulayıp arkalı önlü kızartalım..Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim..Yanına pilav ve salata çok yakışıyor..Daha önce vermiştim görmüş olduğunuz muhteşem pilavın tarifini:))AFİYET OLSUN....

MUZLU RULO PASTA

Photobucket

Evet muzlu rulo pastamızın tarifini yazalım..Çok hafif ve lezzetli bir pasta oldu..Bildiğim pandispanya tarifimden yola çıkarak yapmaya çalıştığım bir pasta umarım beğenirsiniz..

Photobucket ****MUZLU RULO PASTA****

MALZEMELER:

  • 3 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

İÇ İÇİN:

  • 1 paket muzlu puding
  • Puding paketinin üzerinde yazan miktardan yarım bardak az süt

ÜSTÜ İÇİN:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:Öncelikle krem şantimizi bir bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına koyalım.Pandispanyamızı yapmak için yumurta ve şekerimizi çırpalım..un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.Biraz daha çırptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize kaşık yardımıyla ince bir tabak olacak şekilde yayalım..hamur az gibi gelebilir size ama kabarıyor..Yani az değil yeterli oluyor..Pandispanyamızı 180 derece sıcaklıkta 10-15 dakika pişirdikten sonra çıukarıp kağıt yardımıyla rulo yapalım..Kağıdın üzerine nemli bez örtüp dinlendirelim..O dinlenirken biz pudingimizi hazırlayalım..Pudingi üzerinde yazılan süt miktarının yarım su bardağı eksiğiyle pişirelim..Piştikten sonra ocaktan alalım..Ara ara karıştırıp ılıtalım..ılıdıktan sonra kekimizi açıp pudingi her tarafına sürelim..muzumuzu bölmeden düz bir şekilde ortasına koyup rulomuzu yapalım..Bir süreliğine buzdolabında bekletelim. 10-15 dakika kadar.Çıkarıp her tarafına krem şanti sürelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim..AFİYET OLSUN...

BULGUR KÖFTESİ(SIFEFİT)

IMG_0733 Sizlere bereketli tadı muhteşem bir köfte tarifi vermek istiyorum..Bu köftemiz Mardin iline ait yani yöresel bir lezzetimiz..Bu köftenin tek baharatı kişniştir..İster ana yemek olarak ister beş çayları için ideal bir tarif..Benden söylemesiDilyapılışı çok zamanımızı almıyor..Yemeyen denemeyen varsa denesin sonra pişman olursunuzGülümsüyorEvet bu kadar övgüden sonra geçelim tarifimize... IMG_0733 **BULGURLU KÖFTE** MALZEMELER: 1 kg ince bulgur(köftelik) Yarım kg yağsız dana kıyma 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı kişniş 1 adet yumurta Tuz(kendiniz ayarlayın) 2 su bardağı mısır özü yağı(köfteleri kızartmak için) YAPILIŞI:Genişce bir kaba bulguru boşaltın..Tuz ve kişniş ekleyin kaşıkla karıştırın..Ilıkla soğuk arası suyla bulguru tamamen ıslatın..Karıştırın üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat bekletin..Sürenin sonunda bir kaba su alıp bulgura yurmurtayı kırın ince kıyılmış soğanı ilave edin. Güzelce yoğurun..Yoğururken kaptaki suyu azar azar ekleyin..Bulgur iyice yumuşayınca kıymayı ilave edip tekrar yoğurun..Kıyma ve bulgur tamamen özleşsin..Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde önce yuvarlayıp sonra yassılaştırın..Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra köfteleri yağda kızartın..Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını almasını sağlayın..yanına harika bir salata ve ayranla servis yapın..AFİYET OLSUN.... IMG_0725 IMG_0727

ISLAK KEK

IMG_0787 Çok nefis çikolatalı lezzetinde bir ıslak kek tarifi..Herkesin mutlaka vardır hep yaptığı bir tarif..Birde bunu deneyin..Gülümsebu tarifi sevgili http://neseersoy.blogcu.com/ arkadaşımdan aldım..Çok teşekkür ediyorum.. IMG_0787 **ISLAK- KEK** MALZEMELER: 4 adet yumurta 2 su bardağı şeker 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı damla çikolata 2 paket kabartma tozu 12-13 yemek kaşığı dolusu un(çok cıvık olursa 1-2 kaşık daha ilave edin 1 paket vanilya YAPILIŞI:Şeker,süt,yağ,kakao ve vanilyayı mikserle iyice çırpıp 1 su bardağını ayırıyoruz.Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpıp kalan karışıma ilave ediyoruz.Damla çikolataları un ve kabartma tozunu ekleyip bir müddet daha çırpıyoruz.Büyük boy kare borcamı güzelce yağlayıp karışımımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ayırmış olduğumuzu sosu her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.Sosu çoğaltmak için ben yarım su bardağı süt ekledim.Soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz..Üzerini hindistan ceviziyle süslüyoruzDilAFİYET OLSUN... IMG_0818 Kek piştikten sonra üzerine sosunu dökmeden kürdanı her yerine batırın..Sosu ondan sonra dökün.Sosu içine daha iyi çektiğini göreceksinizGöz Kirpiyor IMG_0775
Photobucket

Bugün rahatsızdım biraz boynum tutuldu neden tutuldu bilmiyorum...Üzerimdede kırgınlık var bu börekleri dün yapmıştım ama yayınlayamadım..Şimdi ilaç aldım biraz daha iyi hissedince yayın yapiyim dedim..Çok güzel çıtır çıtır su böreği tadında bir börek inşallah dener ve beğenirsiniz...

Photobucket

***BOHÇA BÖREĞİ***

MALZEME:

  • 1 kilo yufka
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ (mısırözü)
  • 1 yumurta sarısı böreklerin üstüne

İÇ MALZEMESİ:

  • Ben peynir ve maydanoz kullandım
  • 250-300 gram kadar beyaz peynir
  • Maydanoz

YAPILIŞI:Su ve yağı karıştıralım.içine yumurta akımızı koyalım ziyan olmasın.Yufkalarımızdan birini açalım her tarafına harcımızı yayalım ve bohça şeklinde katlayalım.Katladığımız bohçaya yine sıvı harcımızdan gezdirelim ve onu dörde bölelim.Yani dört kare oluşturalım.Her karemizin ortasına hazırladığımız peynir maydanozdan birer tatlı kaşığı koyup tekrar bohça şeklinde katlayıp kat kısmı altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer yufkalarımızada aynı işlemi uygulayalım..Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verelim.Altı üstü kızarınca fırından alalım..Çıtır böreklerimiz hazır.AFİYET OLSUN...

KURU PASTA

Photobucket

Arkadaşlar size tadına doyamayacağınız bir kuru pasta yaptım yada kandil simidi nederseniz diyin.Ama tadına baktıktan sonra devamı geliyor:))Yani yerken dikkat edin..Önce çayınızı demleyin.Yoğurma kabınızı alıp çay demlenene kadar kurabiyeler hazır:))O kadar çabuk oluyor yani..Ayrıca şu özelliği de var çabuk bayatlamıyor...bugün yapın bir hafta yiyin..Haftalık kurabiye tamam adı bu olsun..Neyse gelelim tarife....

Photobucket

**KURU PASTA**

MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta sarısı akı üzeri için ayıralım
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket oda sıcaklığında mayışmış margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Susam,çörek otu

YAPILIŞI: Margarinimizi yoğurma kabına alalım.Yumurta sarılarını,sıvı yağı,Yoğurdu ilave edip elimizle mıncıklayalım..Unu, mahlebi tuzu ve kabartma tozunu ekleyelim..Unumuzu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım..Yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur olacak..Elimizde istediğimiz gibi şekil verip önce yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye dizelim..önceden ısıtılmış fırına verip..Üstü hafif kızarınca fırından alıp soğuyunca servis yapalım.AFİYET OLSUN....

Photobucket

ÇİKOLATALI RULO PASTA

Photobucket

**ÇİKOLATALI-RULO-PASTA**

PANDİSPANYA İÇİN:

  • 4 yumurta 2 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu KREMA MALZEMELERİ: 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta 2 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı süt ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti 1 bardak soğuk süt

HAZIRLANMASI:

Pandispanya malzemelerini çırpın. Yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısınmış fırında pişirin. piştikten sonra yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. Krema malzemelerini pişirin ve ılınmaya bırakın. krema ılınınca pastayı açın. İçine kremayı sürün.Rulo yapın. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzdolabında biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.Ben üzerini kuru meyve ve azıcık kakao kattığım krem şantiyle süsledim..

Photobucket

Bu tarifi portakalagacında görmüştüm..Biraz değişiklik yaptım..Biz çok beğendik..Pandispanyasını yaptıktan sonra dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.İster meyveli ister çikolatalı ister muzlu..Bence yaş pasta türü olarak en kolay ve en lezzetli pasta türü..Yapacak olanlara kolay gelsin..AFİYET OLSUN...Photobucket

SEBZELİ TAVUKLU MAKARNA

Photobucket

Makarnanın her türünü pişirmeye çalışırım..hem kolay hem doyurucu hemde güzel..buda içinde herşeyin olduğu bir makarna:))Turşular nasıl bu arada:))İçinde yok yok anlayacağınız..için de neler olduğunu zaten malzemeleri yazınca anlayacaksınız:))

Photobucket

**SEBZELİ-TAVUKLU-MAKARNA**

MALZEMELER:

  • 1 Paket düdük makarna:))
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,pul biber

YAPILIŞI:Önce tenceremize suyumuzu koyup kaynatalım..Tuz koymayı unutmayalım..Kaynadıktan sonra makarnalarımızı içine atıp 10-15 dakika haşlayalım..Süzgeçe boşaltalım suyu orda süzüledursun..O arada biz tavuğumuzu haşlayalım..sonra güzelce didelim..tencereye yağımızı koyup Kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri soteleyelim..içine ince kıydığımız biberleri koyalım..Tavuk parçalarını salçayı en son maydanozu koyup..baharatlarımızı ekleyelim..Ocaktan alalım ve makarnamızın üzerine dökelim..Turşuyla yiyelim:))Afiyet olsun....

YUVALAMA

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Benim en sevdiğim lezzet yöresel yemeklerimiz.İşte Gaziantep'in meşhur yuvalaması.İnanılmaz bir tat o köftelerin küçüçük olması nohuttan bile küçük.İlk kez kendim denemiştim ama tabi olmadı:)Bu kez sağolsun Antepli komşum yardım etti ve yaptık.Gerçekten uğraşmaya değer.Kesinlikle bir tabak yetmiyor.Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vericem.4 kişilik YUVALAMA (ANTEP YUVALAMASI) MALZEMELER: KÖFTE MALZEMESİ: 200 Gram kıyma 200 Gram pirinç (pirinçleri yıkayıp bekletiyoruz) Yarım çay bardağı irmik Karabiber,Pulbiber Tuz SOS MALZEMESİ: 250 Gram et koyun veya dana (küçük doğranmış) 2 Su bardağı süzme yoğurt 1 Yemek kaşığı tereyağı nane 1 Su bardağı haşlanmış nohut YAPILIŞI: Yıkanmış pirincimizi robottan geçirip un haline getiriyoruz.Kıymayı pirinç ununu irmiği baharatları tuzu karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.İyice özleşene kadar.Yanımıza küçük bir kaseye sıvı yağ alıp elimizi hafif yağlayıp çok minik köfteler yuvarlıyoruz.Köftelerimizi çok az sıvı yağda bir tavada soteliyoruz.Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye küçük doğranmış etlerimizi koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Etlerimiz pişip suyunu çekince içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuruyoruz.Nohutlarımızı da içine ilave edip 4 su bardağı su ekliyoruz.Suyumuz kaynamaya başlayınca köftelerimizi ilave ediyoruz. 5 dakika kadar kaynatıyoruz.Et köfte ve nohutlar birbiriyle özleşsin.O arada süzme yoğurdumuza tencereden kepçe yardımıyla su alıp yavaş yavaş karıştırıyoruz.Ve yoğurdumuzu tencereye ilave ediyoruz.Yoğurdu eklerken karıştıralım.Tuzunu ayarlayalım.Bir tavada tereyağımızı ve nanemizi yakıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.Ve yemeğimiz hazır.AFİYET OLSUN::::