7 Kas 2008

ÇİKOLATALI RULO PASTA

Photobucket

**ÇİKOLATALI-RULO-PASTA**

PANDİSPANYA İÇİN:

  • 4 yumurta 2 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu KREMA MALZEMELERİ: 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta 2 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı süt ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti 1 bardak soğuk süt

HAZIRLANMASI:

Pandispanya malzemelerini çırpın. Yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısınmış fırında pişirin. piştikten sonra yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. Krema malzemelerini pişirin ve ılınmaya bırakın. krema ılınınca pastayı açın. İçine kremayı sürün.Rulo yapın. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzdolabında biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.Ben üzerini kuru meyve ve azıcık kakao kattığım krem şantiyle süsledim..

Photobucket

Bu tarifi portakalagacında görmüştüm..Biraz değişiklik yaptım..Biz çok beğendik..Pandispanyasını yaptıktan sonra dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.İster meyveli ister çikolatalı ister muzlu..Bence yaş pasta türü olarak en kolay ve en lezzetli pasta türü..Yapacak olanlara kolay gelsin..AFİYET OLSUN...Photobucket

0 yorum: