7 Kas 2008
BULGUR KÖFTESİ(SIFEFİT)
Sizlere bereketli tadı muhteşem bir köfte tarifi vermek istiyorum..Bu köftemiz Mardin iline ait yani yöresel bir lezzetimiz..Bu köftenin tek baharatı kişniştir..İster ana yemek olarak ister beş çayları için ideal bir tarif..Benden söylemesiyapılışı çok zamanımızı almıyor..Yemeyen denemeyen varsa denesin sonra pişman olursunuzEvet bu kadar övgüden sonra geçelim tarifimize...
**BULGURLU KÖFTE**
MALZEMELER:
1 kg ince bulgur(köftelik)
Yarım kg yağsız dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kişniş
1 adet yumurta
Tuz(kendiniz ayarlayın)
2 su bardağı mısır özü yağı(köfteleri kızartmak için)
YAPILIŞI:Genişce bir kaba bulguru boşaltın..Tuz ve kişniş ekleyin kaşıkla karıştırın..Ilıkla soğuk arası suyla bulguru tamamen ıslatın..Karıştırın üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat bekletin..Sürenin sonunda bir kaba su alıp bulgura yurmurtayı kırın ince kıyılmış soğanı ilave edin. Güzelce yoğurun..Yoğururken kaptaki suyu azar azar ekleyin..Bulgur iyice yumuşayınca kıymayı ilave edip tekrar yoğurun..Kıyma ve bulgur tamamen özleşsin..Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde önce yuvarlayıp sonra yassılaştırın..Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra köfteleri yağda kızartın..Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını almasını sağlayın..yanına harika bir salata ve ayranla servis yapın..AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder