7 Kas 2008

YUVALAMA

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Benim en sevdiğim lezzet yöresel yemeklerimiz.İşte Gaziantep'in meşhur yuvalaması.İnanılmaz bir tat o köftelerin küçüçük olması nohuttan bile küçük.İlk kez kendim denemiştim ama tabi olmadı:)Bu kez sağolsun Antepli komşum yardım etti ve yaptık.Gerçekten uğraşmaya değer.Kesinlikle bir tabak yetmiyor.Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vericem.4 kişilik YUVALAMA (ANTEP YUVALAMASI) MALZEMELER: KÖFTE MALZEMESİ: 200 Gram kıyma 200 Gram pirinç (pirinçleri yıkayıp bekletiyoruz) Yarım çay bardağı irmik Karabiber,Pulbiber Tuz SOS MALZEMESİ: 250 Gram et koyun veya dana (küçük doğranmış) 2 Su bardağı süzme yoğurt 1 Yemek kaşığı tereyağı nane 1 Su bardağı haşlanmış nohut YAPILIŞI: Yıkanmış pirincimizi robottan geçirip un haline getiriyoruz.Kıymayı pirinç ununu irmiği baharatları tuzu karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.İyice özleşene kadar.Yanımıza küçük bir kaseye sıvı yağ alıp elimizi hafif yağlayıp çok minik köfteler yuvarlıyoruz.Köftelerimizi çok az sıvı yağda bir tavada soteliyoruz.Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye küçük doğranmış etlerimizi koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Etlerimiz pişip suyunu çekince içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuruyoruz.Nohutlarımızı da içine ilave edip 4 su bardağı su ekliyoruz.Suyumuz kaynamaya başlayınca köftelerimizi ilave ediyoruz. 5 dakika kadar kaynatıyoruz.Et köfte ve nohutlar birbiriyle özleşsin.O arada süzme yoğurdumuza tencereden kepçe yardımıyla su alıp yavaş yavaş karıştırıyoruz.Ve yoğurdumuzu tencereye ilave ediyoruz.Yoğurdu eklerken karıştıralım.Tuzunu ayarlayalım.Bir tavada tereyağımızı ve nanemizi yakıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.Ve yemeğimiz hazır.AFİYET OLSUN::::

0 yorum: