21 Şub 2009

**TAVUKLU BÖREK**

IMG_0813 by you.

İlk kez denediğim bir börek tarifi yazıcam arkadaşlar..Tavuklu ve beşamal soslu bir börek..Çıtır çıtır hoş hafif oldu.Ben 1 kg yufkayla yaptım..malzeme listesini o şekilde vericem..İstediğiniz miktarı siz ayarlarsınız artık..Tarifi portakalagacından almıştım..

IMG_0811 by you. ***TAVUKLU BÖREK****

MALZEMELER:

  • 1 kg yufka
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar galeta unu

BEŞAMEL SOS:

  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,Karabiber

YAPILIŞI:Beşamel sosu yapmak için küçük bir tavaya yağı ve unu koyup un hafif sararıncaya kadar kavuralım..Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştıra karıştıra pişirelim..Beşamel sosu soğumaya bırakalım..Tavuk etini haşlayalım..Didikleyelim..beşamel sosla karıştırıp tuz ve karabiber ekleyip harmanlayalım..Yufkamızı açalım..Yağ ve su karışımını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim.ikinci yufkamızı üzerine serelim..onada aynı karışımı sürüp yufkamızı 12 parçaya üçgen parçalara bölelim.üçgenimizin geniş tarafına harcımızı koyup sigara böreği gibi saralım..sardığımız böreklerimizi önce suya sonrada galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsimize dizelim..önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirelim..AFİYET OLSUN...

0 yorum: