21 Şub 2009

**ŞEHRİYELİ PİLAV**

Şehriyeli pilavımızda top top yemeğinin yanına yakışır bir pilav.Umarım güzel bir alternatif olur sizler için.Yanına şahane bir salata bence harika ya sizce:)

**ŞEHRİYELİ PİLAV** MALZEMELER:

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • Tuz

YAPILIŞI: Pirincimizi sıcak(1.5-2 Yemek kaşığı Tuz) lu suyun içinde en az yarım saat bekletelim.Sonra pirincimizi bol soğuk suyla yıkayalım.Pişirme tenceremize yağ ve şehriyeleri ilave edip kavuralım.Pembeleşince yıkanmış pirincimizi ilave edelim.Güzelce kavuralım metalik bir hal alıncaya dek.Kaynamış suyumuzu ekleyip suyunu çekince kapatalım.Demlenmesi için en az yarım saat bekleyelim.AFİYET OLSUN...

0 yorum: