21 Şub 2009

**PATATES DİZMESİ**

Bu akşam yemeğine kolaylıkla yababileceğimiz lezzetli hoş sunumlu bir yemek..Çok sık yaptığım yemeklerden biri..Sadece patatesler kızardığı için hafif bir yemek oluyor.Yapımı da çok zaman almıyor. ****PATATES DİZMESİ****

MALZEME:

  • 5-6 Adet orta boy patates
  • 300-400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber,Pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • Patatesleri kızartmak için 1,5 su bardağı mısır özü

YAPILIŞI: Patateslerimizi güzelce yıkıyalım.Kabuklarını soyup yuvarlak şekilde dilimleyelim.Onları yağda kızartalım.kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını alalım..Kıymamıza ince doğradığımız soğanları ince doğradığımız maydanozu ve baharatları tuzu ilave edip güzelce yoğuralım..Minik köfte olacak şekilde kıymamızdan alıp patates dilimimizin üzerine koyalım.Bir patates bir köfte olacak şekilde yanyana dizelim.Hepsini bu şekilde yapıp bitirelim.Üzerine suda erittiğimiz salçamızı gezdirip kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim..Yemeğimiz hazır.AFİYET OLSUN.....

0 yorum: