21 Şub 2009

**HAŞHAŞLİ ÇÖREK**

Haşhaşlı çöreği çoğunuz biliyorsunuzdur..Börek olarak çok doyurucu diye düşünüyorum..hamur açmayı çok iyi yapamıyorum..İnce açsam bile tam yuvarlak açamıyorum..ona rağmen yinede börek yapmaktan vazgeçmiyorum..Önemli olan ince açmak zaten şekli zaten açıldıktan sonra verebiliyoruz...Gelelim nasıl açtığıma:))

**HAŞHAŞLI-ÇÖREK**

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı hamura sarısı üstüne
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük yaş maya
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:

  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:Hamurumuzu tüm malzemelerimizi katıp yoğuralım..Çok sert olmayan bir hamur olacak..Sıcak bir ortamda üzerini kapatarak mayalandıralım..Hamurumuz iki katına gelene dek..Yağ ve haşhaşı karıştıralım..mayalanan hamurumuzu 5 bezeye ayıralım..her bezeyi açabildiğimiz kadar açıp içine haşhaşlı karışımı sürelim..Açtığımız hamurumuzu rulo yapıp yağlanmış tepsimize koyalım..Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verelim..AFİYET OLSUN:...

0 yorum: