**PATATESLİ POĞAÇA**
Bu poğaçaların hamurunu ekmek yapma makinam
yoğurdu hep benmi yoğurucam dedim:)
biraz da o yorulsun:)
Ekmek yapma makinesinin sandviç ekmek hamuru
tarifiyle yapıldı hamur.İç malzemesi bildik patatesli
iç ama yumuşacık oldu.Hatta oğlum anne senden
iyi yapıyor bu makine hamuru dedi:)nedenini
bilmiyorum ama yumuşacık oldu ekmek yapma
makineniz varsa tavsiye ederim hemde şiddetle..
MALZEMELER:
- Su (ılık) 1kap ölçek
- Tuz 1+1/2 küçük kaşık
- Şeker 3 büyük kaşık ölçek
- Sıvı yağ 1+1/2 büyük kaşık ölçek
- Süt veya süt tozu1+1/2 Büyük kaşık ölçek
- Yumurta 1 tane çırpılarak hamurların üzerine sürülecek
- Un 3 kap ölçek
- Maya 2 küçük kaşık ölçek
YAPILIŞI: Malzemeleri sırayla su tuz şeker sıvıyağ süt un maya hepsini kalıba koyun.Hamur programın da robotu çalıştırın.Sinyal sesinden sonra hamuru çıkarın ve hamur tahtasına koyun.Gazını alın.24 bezeye bölün ve her bezeye dilediğiniz şekli verip içine istediğiniz malzemeyi koyun ben patatesli yaptım.Patatesli iç harç yapımını bloğumda bulabilirsiniz.Hazırladıktan sonra tepside yarım saat bekletin.Sonra önceden ısıtılmış fırına verin.AFİYET OLSUN.....
Bu pizzacıklarda bayat ekmekleri değerlendirmek
adına çok güzel oluyor.Çocuklar severek yiyiyor.Sosis
sucuk sevmiyorsanız sadece sebzeylede yapılabilir.
YAPILŞI: Kişi sayısına göre ayarlamak size kalıyor.O yüzden
miktar vermiyorum.İnce dilimlenmiş ekmeklerimizi fırın
tepsisine dizelim.Bir kasede yumurta beyaz peynir zar
şeklinde doğranmış domates biber sosis sucuk hepsini çırpalım.Ekmeklerimizin üzerine eşit şekilde paylaştıralım
fırına verelim.Pişmeden 5 dakika önce çıkarıp üzerine
rendelenmiş kaşar dökelim tekrar fırına verip kaşarlar
eriyince çıkaralım.AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder