21 Şub 2009

**AÇMA**

Image Hosted by ImageShack.us

Bugün günü mutfakta geçirdim diyebilirim.Neler yaptım neler:))Ben mutfağa girdimmi özellikle de açsam birilerinin beni durdurması gereken anlar olabiliyor:)Bugün de o günlerden biriydi ama kimse durdurmadı beni.

Ama çok güzel oldular çay demledim şimdi çay içerken sizlerle paylaşmak istedim.

Image Hosted by ImageShack.us DİĞER NEFİS HAMUR İŞİ TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN **AÇMA** MALZEMELER:

  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

YAPILIŞI:

Yoğurma kabına öncelikle ılık sütümüzü mayayı ve şekeri koyup eritelim.Margarini koyup yumurta aklarını mahlebi tuzu ekleyip unumuzu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım.Çok sert olmayan bir hamur olacak.Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde uzatalım döndürerek açma şekli verip yağlanmış tepsiye dizelim.40-45 dakika bekletelim.Daha sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verelim.AFİYET OLSUN.......

0 yorum: