21 Şub 2009

**TEK TARİF İKİ ÇEŞİT POĞAÇA**

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Evet başlıkta dediğim gibi tek hamurdan iki çeşit Poğaça yaptım.Hem misafirler çok uğraştım sandılar:) Biri tombul pizza görünümün de diğeri kol böreği şeklinde nasıl ama? DİĞER NEFİS POĞAÇA TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN

**TEK TARİF İKİ ÇEŞİT POĞAÇA** MALZEMELER:

  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Yumurta akı sarısı üstüne
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Yaş maya ben yuva kullanıyorum
  • 2 Domates Üstüne koymak için (kabukları soyulmuş)
  • 100-150 Gram kadar küçük doğranmış kaşar
  • 2 Adet yeşil biber

YAPILIŞI:

Hamur yoğurma kabına ılık sütü ve ılık suyu koyup içine şekerimizi ekliyoruz.Mayamızı içinde eritip kabartıyoruz.Tuzumuzu yumurta akımızı ekleyip unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Her zamanki gibi çok sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.Mayalı hamurda ki püf noktası hamuru iyice yoğurmak ele yapışmayacak şekile gelince hamur tamamdır.Hamurumuzu dinlenmesi için 10-15 dakika bekletiyoruz.O arada üste koymak için malzemelerimizi hazırlıyoruz.Domates,biber ve kaşarı doğarayıp hazırlayalım.Hamurumuzu iki parçaya bölelim.Bir parçasını ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.her bir bezeyi elimizde yuvarlayalım yağlanmış tepsiye dizelim üzerlerine bir kaç zar şeklinde doğaranmış domates ince kıyılmış bir kaç biber dilimi ve bir minik dilim kaşar koyalım.Hafif bastıralım çünkü kabaracaklar.Diğer bezeleride yine aynı şekilde hazırlayıp 40-45 dakika tepside bekletelim.

Geçelim diğer ayırdığımız parçaya onuda 4 bezeye ayıralım her bir bezeyi 28-30 cm çapında açalım.üzerine ben robottan geçirdiğim fındık koydum.siz dilediğinizi koyabilirsiniz haşhaş da olur.Rulo şekinde sarıp 4 cm boyunda kesip yağladığımız tepsiye dizelim. onuda 40-45 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırına verelim..AFİYET OLSUN.....

0 yorum: