
Bugünkü ikinci köfte tarifimiz fındık köfteler.Belki çoğunuz biliyorsunuzdur bu köfteyi görüntüsü ve tadı çok güzel isteyen yoğurtla da servis yapabilir.Ama biz sade şeklini tercih ediyoruz.Denemeyen varsa denesin derim.
**FELLAH KÖFTESİ**
KÖFTE MALZEMESİ:
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su
SOS MALZEMESİ:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 diş sarmısak ezilmiş
- 1 tatlı kaşığı nane
- Karabiber,Pulbiber
YAPILIŞI:Önce bulgurumuzu ve irmiğimizi karıştırıp geniş bir leğende Yumurtayı tuzu ve kişnişi de ilave edip yoğuralım.Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp serçe parmağımızla bir çukur oluşturalım.Hepsini bu şekilde yapıp makarna haşlar gibi haşlayalım.10 dakika kaynaması yeterli.Piştikten sonra süzelim.Bir tencerede yağı salçayı kavuralım.İçine nane karabiber ve pulbiberi katalım.Sarmısakları da ekleyip karıştıralım.Köftelerimizi bu sosa ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.İster sade ister yoğurtlu servis edelim.AFİYET OLSUN:::::
0 yorum:
Yorum Gönder