
Başlıkta da yazdığım gibi minik çikolatalı ekler yaptım.Ve bu tarifi ilk kez denedim.Çocuklar çok seviyor çikolatalı pastaları bu da onlara hitap ediyor.Özellikle her sabah beslenmeye ne koyucaz diye düşünürüz .Eskiden pastaneden alırdım.Ama iyi resim vermemiş bu ekler:))Ya ben nedense iyi fotoğraf çekemem biraz bulanık çekmişim.İdare edin artık:)ama gerçekten çok güzel oldular.Deneyin ve fikrinizi söyleyin:))Şimdi nasıl yapmışım bakalım.Bu arada tarif sofra dergisine ait.
** ÇİKOLATALI EKLER**
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 3-4 adet yumurta
KREMASI İÇİN:
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
ÇİKOLATALI SOS:
- 80 gram bitter çikolata(ben çikolata sosu kullandım
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:Hamuru hazırlamak için 1 su bardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp,ateşe koyun.İçine toz şekeri ve tuzu katın.Kaynamaya başladığında unu birden içine atıp karıştırarak 5-10 dk pişirin ve tencereyi ateşten alın.Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp,ele biraz yapışan bir hamur elde edene kadar yedirin(yumurta ölçüsü 3 veya 4 hamurun kıvamına göre değişebilir.)Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmamalıdır.Hamuru ,ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu takılı krema torbasına doldurun.Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın.170 derece fırında 30-40 dk pişirin.Bu arada kreması için tüm malzemeleri bir tencereye koyup,muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Sonrasında soğutun.Fırından çıkardığınız eklerin ortalaını kesip,kremadan pay ederek koyun.Çikolatalı sos için,tüm malzemeyi benmari usulü eritip,eklerin üzerine sürün.AFİYET OLSUN...
Yazarın notu:))çikolata sosunu hazır paketlerden yapalirsiniz.Onunla yaparsanız verilen süt miktarını azaltın.
0 yorum:
Yorum Gönder